Kunstfestival 2016

Op vrijdagavond 6 mei opent het kunstfestival Kunst Achter Dijken weer haar deuren. Drie dagen lang laten kunstenaars, theatermakers, filmmakers, zangers, dichters en musici hun nieuwste werk zien en horen. Het festival vindt op diverse locaties in Pingjum plaats. Voor jong en oud valt er tijdens deze drie dagen van alles te beleven.

Het thema van het festival is ‘licht’. Dit thema komt terug in de exposities, in de voorstellingen en performances, maar vooral ook in het avondprogramma. Op vrijdag- en zaterdagavond is er een rondleiding langs de lichtsculpturen in het dorp en de sfeervol verlichtte beeldentuin. Daarnaast kunt u ’s avonds genieten van de verlichtte vliegers van Albert Trinks. Op vrijdag- en zaterdagavond kan iedereen deze lichtbakens boven het dorp zien opstijgen.
Het kunstfestival Pingjum heeft dit jaar een bijzonder muzikaal programma. Op zaterdagmiddag is de try out van het muziektheaterstuk Waddenwindorgel te zien en horen van Bob Driessen en Gerda Holzhaus (Nieuw Atlantis). Veertig zangers en figuranten gaan met u op weg in deze voorstelling op locatie over het leven aan de Waddenkust. Op zaterdagavond kunt u luisteren naar de nieuwe drum- en lichtshow (try-out) van slagwerkgroep Hard Slag uit Pingjum. Daarnaast treedt dit weekend gitarist Theo Stobbe (Koudum) op in de beeldentuin en zijn er optredens van Frederique Lucanet (Amsterdam). Pianiste Lucanet speelt haar programma Play it again Fred! Lucanet werd gefascineerd door de combinatie van muziek en beeld. Onder regie van Jeannette van Steen en mediakunstenaar Alfred Marseille is een bijzondere combinatie van pianorecital-lecture-filmvoorstelling ontstaan. Op zondag treedt troubadour Jan Nota (Pingjum) op in de Nije Trije.

Ook voor jongeren is er dit jaar veel te beleven. Op zondagmiddag 8 mei kunt u in theater Waddenwyn genieten van de voorstelling ‘Achter de dijk’: 18 kinderen van de basisschool it Leech in Pingjum werkten onder leiding van theatermaker Gerda Holzhaus aan diverse vrolijke sketches waarin zij in de huid van enkele dorpsgenoten kruipen. In het dorpshuis van Pingjum is daarnaast een expositie te zien van korte stripverhalen. De tekeningen zijn gemaakt door kinderen uit Pingjum.

De toegang voor alle voorstellingen en exposities (passe partout) bedraagt € 3,00. U krijgt daarvoor ook een routekaartje met het programma.
Openingstijden: Vrijdagavond 6 mei van 20.00 tot 22.00 uur. Zaterdag 7 mei van 13.00 tot 17.00 en van 20.00 – 22.00 uur. Zondag 8 mei van 11.00 tot 17.00 uur.

Klik hier voor het volledige programma