Glaskunst voor Serious Request

Na zes dagen non-stop radiomaken verlieten Giel Beelen, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom het glazen huis in Enschede en maakten ze de eindstand van deze negende editie van Serious Request bekend. Meer dan 12 miljoen wisten zij binnen te halen voor het Rode Kruis.

De opbrengst van de actie “Let’s hear it for the Babies” wordt beschikbaar gesteld aan het Rode kruis voor de bestrijding van babysterfte.  Vorig jaar zamelden 3FM-dj’s Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Timur Perlin vanuit het Glazen Huis in Leiden ruim 8,6 miljoen euro in voor moeders in oorlogsgebieden.

Een week eerder sloot Actrice Carice van Houten de radiomakers dinsdagavond op in het Glazen Huis op de Oude Markt in Enschede. De DJ’s hebben onafgebroken 24 uur per dag verzoekplaatjes gedraaid en mochten niets eten. Het enige voedsel wat overbleef waren de geliefde sapjes. The Opposites, Kane, Go back to the zoo, Ilse DeLange en Caro Emerald waren enkele artiesten die belangeloos tijdens het grote finalefeest optraden.

Namens het Rod2911+serious+requeste Kruis heeft glaskunstenaar / glasblazer Alwin Overwater een stukje glaskunst mogen ontwerpen voor DJ´s Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra als dank voor de geweldige prestatie die zij weer geleverd hebben