In foarstelling oer de dyk, it kleaster, de wynmûnen en de stoarm.

Kunstenaarsvereniging Kunst achter Dijken organiseert op 13, 14, 20 en 21 september een bijzondere theatervoorstelling op locatie. De theatervoorstelling Dijk vol dromen is een lofzang op het landschap in de Lytse Bouhoeke, het gebied ingeklemd tussen Harlingen, Bolsward en Achlum.

De voorstelling is geschreven door kunstenaar Stefan Belderbos. Hij verwerkte verhalen van bewoners uit de Lytse Bouhoeke in het theaterstuk. Een groep enthousiaste acteurs brengt deze verhalen tijdens de voorstelling tot leven. Zij worden daarin bijgestaan door het koor Genetic Choir uit Amsterdam.

Bijzonder aan dit iepenloftspul, is dat er wordt samengewerkt met verschillende kunstenaars: Hun kunstwerken – foto’s, performances, diaprojecties en beelden – spelen een belangrijke rol in de voorstelling. Zo brengen kunstenaars Michel Dil (Pingjum), Jehannes Hibma (Wommels) en Stefan Belderbos (Witmarsum) met hun beelden het verhaal over een oude kapel op de Middeleeuwse dijk, de Pingjumer Gouden Halsband, tot leven. Daarnaast schrijft componist Martijn Pieck nieuwe muziek, speciaal voor deze voorstelling.

De voorstelling begint in het dorpshuis van Pingjum, de Nije Bân maar verplaatst zich daarna (bij goed weer) naar de Pingjumer Gouden Halsband. Na een wandeling van 10 minuten, vol klank en muziek, bereikt het publiek de tweede theaterlocatie: Zeedijk, molens en velden vormen hier het indrukwekkende decor.

Dijk vol dromen gaat altijd door. Wanneer het weer te slecht is, vindt er binnen een alternatieve voorstelling plaats. Met een beetje regen gaat de voorstelling buiten gewoon door. Bereidt u daarom voor met wandelschoenen (onverhard pad, dat glad kan zijn) en regenkleding. De voorstelling buiten is helaas ongeschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen. De voorstelling is tweetalig. U hoeft echter geen Fries te kunnen verstaan om van Dijk vol dromen te kunnen genieten.

Aanvang en locatie: 18.45 uur in het Dorpshuis van Pingjum, Lammert Scheltesstraat 12. De voorstelling is rond 21.00 uur afgelopen
Entree: € 8,00 (voorverkoop) of € 10,- (aan de kassa).
Kaartverkoop: bij de VVV’s in Bolsward en Harlingen en bij Edelsmederij Elske Klik in Pingjum. Vervoer: De voorstelling vindt op twee locaties plaats. Na het eerste deel van de voorstelling in het dorpshuis reist iedereen met eigen vervoer naar de Pingjumer Gouden Halsband (bij De Blokken 6). Mensen uit Pingjum en nabije omgeving wordt gevraagd om zoveel mogelijk op de fiets te komen om parkeerproblemen bij de Blokken te beperken. De beide locaties liggen 2,5 km uit elkaar (10 minuten fietsen).

[tabs tab1=”Voorverkoop kaarten” tab2=”Voorstelling en Diner” tab3=”Overnachten”]
[tab]

VVV Bolsward, Wipstraat 6 (Gysbert Japicxhûs)
Ma 13:30 – 17:00. Di t/m vrij. 9:00 – 12:30 en 13:30 – 17:00
Zaterdag: 12:00 – 16:00

VVV Harlingen, Grote Bredeplaats 12.
Ma t/m zat. 10.00 – 17.00

Edelsmederij Elske Klik, Grote Buren 36, Pingjum
Werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur.

Telefonisch reserveren: 0517 579602 (werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur)[/tab]
[tab]Lekker eten in Pingjum en op tijd zijn voor de voorstelling.
Dat kan bij Pizzeria Pingjum. Zij bieden, speciaal voor Dijk vol dromen, een tweegangen menu aan inclusief entree voor de theatervoorstelling voor € 28,00.
Kaarten vooraf te reserveren en af te rekenen bij de pizzeria (contant).
Tel. 0517-789164 of kijk op www.pizzeriapingjum.nl
[/tab]
[tab]Voor wie van verder komt en wil blijven overnachten. Er is een ruime keus aan hotels, campings en appartementen in de omgeving zoals in Harlingen, Bolsward en Makkum.
Maar ook in Pingjum zelf kan men overnachten.
Kijk eens op de site van onze lokale sponsor de Nije Trije en de Nesserrigge: www.denijetrije.nl (camping), www.nesserrigge.nl (appartementen).[/tab]
[/tabs]

[divider]Dijk vol dromen[/divider]

[two_third]Een initiatief van Stefan Belderbos en Martijn Pieck

Tekst en regie: Stefan Belderbos
[/two_third][one_third_last]Mede mogelijk gemaakt door:

VSBfonds
Stichting Woudsend Anno 1816
Gemeente Súdwest Fryslân
Nijman Biermasz 17 dorpen Fonds
Provincie Fryslân
Douwe Kalma Stifting
P. de Vries, Installatietechnieken BV Leeuwarden

Lokale sponsors:
Podium Pingjum
Nije Trije
de Nesserrigge[/one_third_last]

[two_third]Bijdrage van kunstenaars, dichter en musici

Stefan Belderbos; diaprojecties en performances. www.stefanbelderbos.nl
Dien L. de Boer: Gedicht ‘Dromer’ uit haar bundel: Niet het moment maar het nagonzen.
Genetic Choir: Zangimprovisaties.
Michel Dil: Beeld Heilige Lucia. www.micheldil.nl
Jehannes Hibma: Beeldgroep aan de dijk en kapel op de dijk. www.jehanneshibma.nl
Matijn Pieck: Muziekcomposities en muzikale windmolens op dijk.[/two_third]

[one_third_last]Acteurs:

Jacob Adema
Aeltsje de Boer
Henriette van der Vlugt
Brigit Janssen
Ineke Kalteren
Elske Klik
Anneke Giliam
Janet Posthumus
Dirk Stoelwinder
Geke Terpstra-Lemstra
Bep van der Wijngaard[/one_third_last]