Blue Dew in Podium Pingjum

De folkband Blue Dew combineert muziek en verhalen in theatervoorstellingen.
Een optreden van Blue Dew is een reis naar het oude Ierland toen de Ieren een zwaar, maar soms ook juist sprookjesachtig bestaan leefden. Een tijd waarin stevig moest worden gedronken om zorgeloos te kunnen feesten. Ballades werden gezongen om uiting te geven aan ondraaglijk verdriet. Sprookjesfiguren en geestverschijningen speelden in het dagelijks leven net zo’n grote rol als de harde werkelijkheid…
Op zaterdag 23 maart is Blue Dew in Podium Pingjum met twee voorstellingen.
Blue Dew Video
Middagvoorstelling”
‘ s Middags om 15.00 uur spelen zij de voorstelling ” Tales for the ever young”: Verhalen voor kinderen vanaf 7 jaar en volwassenen die nog kind durven te zijn; The Ever-Young zijn de bewoners van het land van de eeuwige jeugd: Tir-na-nog. Hoog in de bergen van dit magische land wonen, in een Iers gezin, het meisje Molly O’ Donnahue en haar broertje Timothee. Molly is een slim meisje, maar zij heeft nog nooit een verhaal verteld. Daar is ze veel te verlegen voor. Molly beleeft een spannend avontuur waardoor ze haar vertelangst overwint.
“Avondvoorstelling”
‘ s Avonds om 20.30 uur is er de voorstelling ” Little Whisky Child” waarin een 90 minuten durende speefilm wordt gecombineerd met live-muziek en verhaal. Het verhaal speelt rond 1920 ten tijde van de Amerikaanse drooglegging. Drie Ierse broers; Bill, Louis en Drew, opgegroeid in het westen van Ierland, besluiten het avontuur te zoeken in Amerika en dromen ervan goed geld te gaan verdienen met het recept van vaders whisky op zak. Een verhaal over liefde, verdriet, veel drank, een vrouw en een kind. Maar bovenal over vriendschap!
Meer informatie vindt u op Podium Pingjum